La Llesca

Montsec - Terradets - Paret de l'Amanita

 

ressenya.net
Dificultat: 6c+, MD+ 
Dificultat màxima obligada: 6a/6a+ 
Recorregut: 235m
Oberturista i any: Jordi Tapia i Bernat Jover; 12/02/2006 
Horari: 4h
Orientació: Sud-est 
Material: Camalots 1,3 i 4, tascons, i alien blau i verd. Estreps si anem justos de grau. 
Observacions: Inscripció T.J a peu de via, els dos primers llargs són evidents, el tercer caldrà anar en compte i no desorientar-se per anar a buscar un diedret amagat (visible desde R2). la travessia del quart llarg guapa i un pèl expo a l'arribada a la R. El 5è serà el més exigent però no obligat on muntarem reunió a l'arribada sota la llesca al segon espit reforçant-lo amb cam.nº3 
Aproximació: Aparquem el cotxe a la carretera que puja a Tremp a l'àrea de descans de les Bagasses o al costat del pont romà. Creuem el pont i pugem cap a la paret seguint uns cables. Un cop arribem a la via del tren la seguim cap a la nostra dreta. Passem per dins del túnel i la sortida d'aquest a la nostra dreta hi ha un caminet que ens hi permet pujar a sobre. Seguim la paret fins a situar-nos una mica a l'esquerra de la gran llastra. 
Descens: rapel en diagonal a la dreta mirant el pati a trobar el descens ben equipat de vies delincuentes i amanita. un cop arribem a feixa de la R2 ja a peu fins el cotxe!!  
Data d'ascenció: 12/02/2006 
Informació proporcionada per: Bernat Jover 
ressenya.net